DOLAR 19,0540 0.13%
EURO 20,5095 -0.63%
ALTIN 1.211,44-0,66
BITCOIN 526570-2,79%
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bir insan kirpiği keşfedilendi

Bir insan kirpiği keşfedilendi

ABONE OL
Haziran 24, 2022 18:27
Bir insan kirpiği keşfedilendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir insan kirpiği ve formunda olan dev bir bakteri keşfedildi.

Thiomargarita magnifica ismi verilen bu bakteri mikroskoba ihtiyacı olmadan gözle görülebiliyor.

Artık dünyanın en büyük bakterisi olarakan T. magnus, Fransız Karayipleri’nde su gibi, manigrov ağaçları üzerinde keşfedildi.

Tek hücreli bu organizmanın hayvansallaştırıldığı ve eşya yolunun açıklandığı görülmektedir.

ABD’deki Lawrence Berkeley Ulusal Laboratuvarı Genom Enstitüsü’ndenMarie Volland, “Bu dünyada daha fazla bakteriden yaklaşık 5 büyük büyük. Bir şekilde oturtmak, biz beşerler için Everest Dağı kadar uzun bir beşerle karşılaşmakla ortalama” diyor.

Ancak bir plandakiki T. magma, dünyadaki en büyük tek hücreli organizma değil. (En büyük tek hücreli organizma, bundan 10 kat daha uzun olan Caulerpa taxifolia isimli bir cins su yosunu)

T. magnifica birinci olarak 2009 yılında Küçük Antiller’deki Guadalup Adası’nda oluşturulmuş, lakin bir bırakılmıştı.

Dr. Volland ve yakın vakitte onu yetişkin bir bulgu, hücrenin içini düzenleme ile ilgiliydi. Bakterilerin DNA’larıda hücreyi dolduran sıvı (sitoplazma) içinde yüzer.

T. magnifica ise genetik içeren DNA’ları, İngilizce meyvenin içindeki pepin adındaki bölümden ayırmalardayor.

PIERRE YVES PASCAL T. Magnifica bakterisi mangrov ağaçları köklerini orantılardaki çürüyen unsurlarından besleniyor.

Bu yetiştirilecek olan, olası kadar DNA’ya bağlı bir şekilde içinde yer alması, beşerler, hayvanlarla müdafafa olarak yaşayan insanların yerinde olan yapılardır.

Ayrıca T. magnifica fazla DNA’ya sahip. Genomundaki tüm “harfler” ya da baz çifti sayıldığında 12 milyona yakın. Onun hücrede genomunun yarım milyon kopyası olabilir.

Berkeley Enstitüsü’nden Dr. Tanja Woyke T. magnifica’nın “bir insan hücresine kendi içinde birkaç kat daha fazla DNA depoladığı manasına inandığını” belirtiyor.

JEAN-MARIE VOLLANDA

Woyke, tüm bu DNA’da, organizmanın eskin nedenlerine süt işleme yaptığını da söylüyor. Uzama bağlı olarak bazı genlerin kopyası ile ilgili veda eksikye olan olan genlerin olduğu görülmektedir.

T. magnifica kemosentetik bir bakteri. mangrov bataklığının tortularını oluşturan organik unsurların yapısından dolayı. Sadece tutunacak bir işletmeye yönelik.

Antiler Üniversitesi’nden mikrobiyolog Prof. Olivier Gros, “Onları istiridye kabuklarına, yapraklara ve kısımlara, plastik vakitte cam şişelere, şişelere yahut iplere tutunmuş halde buldum” dedi.

HUGO BRET Karaipler’deki mangrov ormanları

Araştırma takımı bakteriye ait açıklamalarını Science Magazine’in bu haftaki incelemesini yayımladı.

gibi, organizmanın çok şeyini öğreneceklerini belirtiyor.

ABD Menlo Park’taki Karmaşık Sistemler Araştırma Laboratuvarı’ndan Dr. Shailesh Date, “Bu proje, olan keşfedilmemiş mikrobiyal konusunda sahiden gözlerimizi açtı. Şimdi sadece yüzeydeyiz ve kim bilir “daha ne gibi şeyler keşfedeceğiz” diyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.